Porcja dla 3-4

  • 6 posiekanych plasterków boczku
  • 2 posiekane piersi kurczaka
  • pokrojone 150 gram szpinaku
  • 4 ząbki czosnku, posiekane
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 5 filiżanek mleka
  •  Makaronu penne
  • 1 szklanka sera „parmezan”, starty

PRZYGOTOWANIE

  1.  Gotować boczek w garnku na średnim ogniu, aż  będzie chrupiący
  2.  Dodać kurczaka i gotować aż do momentu wysmażenia oraz zaniku różowego koloru. Wyjąć kurczaka.
  3.  Dodać  szpinak, czosnek, sól i pieprz z bekonem, Gotować tak długo aż szpinak zamieni się w przysłowiową papkę.
  4.  Umieścić kurczaka z powrotem, dodać mleko, a następnie wymieszać.
  5.  Doprowadzić mleko do wrzenia, a następnie dodać makaron.
  6.  Mieszać stale przez około 10 minut, aż makaron się ugotuje
  7.  Dodać parmezan, a następnie wymieszać, aż ser się roztopi.
  8.  Gotowe, możecie podawać do stołu!

Smacznego 😀

 

Anuluj odpowiedź